vrijdag 14 september 2012

Klitsjko sluit samenwerking Partij van de Regio's uit

Oedar stapt na de verkiezingen niet in een coalitie met de Partij van de Regio's. Partijleider Vitali Klitsjko was daar vrijdag in Lviv heel helder over. Hij wil de lijn doortrekken die tot dusverre is gevolgd in de hoofdstad Kiev, waar Oedar al langer actief is. "We hebben ons daar steeds ingezet voor het belang van de inwoners, we hebben gestreden tegen het verduisteren van geld en grond en we hebben onjuiste, onwettige besluiten bestreden. Daarmee hebben we toch wel aangetoond dat we tot de oppositie behoren."

Klitsjko wees de verdachtmaking van de hand dat de partijkas wordt gevoed door bijdragen van oligarchen die zo invloed binnen de snel populair geworden partij willen krijgen. "Ik heb mezelf nog nooit verkocht, en dat gaat ook niet gebeuren. Wij hechten aan de vrijheid om zelfstandig besluiten te kunnen nemen."

De partijleider van Oedar verwacht dat de Verenigde Oppositie rond de Moederlandpartij in staat is om tot een meerderheid in het nieuwe parlement te komen. Oedar kan een belangrijke bijdrage leveren: in de meest recente peiling staat de partij op 10,4 procent.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: