maandag 10 september 2012

Sjevsjenko wil debatteren met Klitsjko

Een voetballer die een politiek debat wil voeren met een bokser. Het lijkt vreemd, maar het gaat gebeuren als Vitali Klitsjko de uitdaging aanneemt van Andrei Sjevsjenko. De wereldkampioen zwaargewicht boksen zit al een tijdje in de politiek. Hij heeft flinke ambities: hij wil niet alleen een gooi doen naar een parlementszetel, maar heeft ook een oogje op het burgemeesterschap van de hoofdstad Kiev en hij ziet zichzelf ook wel als opvolger van president Viktor Janoekovitsj.

Profvoetballer Sjevsjenko kondigde na het EK zijn afscheid aan en sloot zich direct daarna aan bij de partij Voorwaarts, Oekraïne! van Natalia Korolevska. Klitsjko's partij Oedar, waarvan hij lijsttrekker is, doet het uitstekend in de peilingen en lijkt, in tegenstelling tot Voorwaarts, Oekraïne! vrijwel zeker in het parlement te komen.

"Ik vind Vitali een prima vent en ik wens hem alle succes in zowel de sport als de politiek. Maar omdat we voor een andere partij hebben gekozen, lijkt het me een goed idee om samen te debatteren over hoe wij de toekomst van ons land zien", aldus Sjevsjenko die tweede staat op de kieslijst van zijn partij.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: