zondag 30 september 2012

Tihipko: regering moet serieuzer om gaan met kritiek

De regering moet de kritiek van journalisten serieus nemen, meent minister Serhei Tihipko van Sociale Zaken, tevens vice-premier en vice-voorzitter van de Partij van de Regio's. "Ook als het gaat om harde kritiek, want die bevat altijd wel enige waarheid'', aldus Tihipko tijdens een persconferentie in de stad Charkiv.

Als de regering-Janoekovitsj kritiek krijgt op het uitblijven van maatregelen om de corruptie te bestrijden, dan moet er op dat vlak toch echt iets gebeuren. "Daarom werken wij aan deregulering, onder meer door economische overtredingen als overtredingen te zien en niet meer als misdrijven. Het is een manier om de mogelijkheden tot corruptie te beperken.''

Tihipko waarschuwt echter voor populistische maatregelen. Iets, waarvan hij de oppositie wel beschuldigt: ''Het slaat nergens op als de oppositie zegt dat zij er voor gaat zorgen dat het pensioen wordt opgetrokken naar 500 euro en het salaris naar 1.000 euro. Dat is een sprookje, iets wat niemand op dit moment waar kan maken."

De topman van de regerende Partij van de Regio's constateert ook dat de oppositie het goed doet op de online media, iets waar zijn partij echt nog aan moet werken.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: