maandag 15 oktober 2012

Oedar en Moederlandpartij geven elkaar kansen

Oppositiepartij Oedar trekt 32 kandidaten voor de districtsverkiezingen terug in het voordeel van de Verenigde Oppositie rond de Moederlandpartij. Ook de Moederlandpartij maakte zondag bekend kandidaten terug te trekken, maar dan in het voordeel van Oedar. Hierbij gaat het om 26 kandidaten. Beide partijen spraken eerder al af dat ze elkaar bij de parlementsverkiezingen van 28 oktober niet voor de voeten gaan lopen.

Die afspraak is alleen maar bedoeld om niet elkaar, maar de Partij van de Regio's het zo lastig mogelijk te maken. "We willen een democratisch ingestelde meerderheid in het parlement, zodat er een einde komt aan de heerschappij van de Partij van de Regio's'', luidt de verklaring van Oedar zondagmiddag. "Wij vertrouwen er op dat de Moederlandpartij er net zo over denkt.''

Oedar ging er toen nog van uit dat de Moederlandpartij 22 kandidaten terug zou trekken. Enkele uren later bleken het er zelfs 26. De helft van de parlementsleden wordt rechtstreeks gekozen via de partijlijsten, de andere 225 parlementariers worden door de kiezers aangewezen in even zovele districten. Partijen kunnen tot twaalf dagen voor de verkiezingen kandidaten terugtrekken. Die termijn loopt dinsdag af.

Bron: Ukrainian Journal

Geen opmerkingen: