donderdag 25 oktober 2012

Timosjenko niet naar Duitsland van Europese Hof

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (ECHR) heeft het verzoek afgewezen van oud-premier Joelia Timosjenko om in Duitsland behandeld te worden voor haar rugklachten. Dat meldt het persbureau Interfax-Oekraïne op gezag van de ECHR. De beslissing werd eerder deze week genomen.

Opvallend genoeg heeft Timosjenko juist aan de gevangenisautoriteiten gevraagd om vanuit het ziekenhuis in Charkiv overgeplaatst te worden naar het strafkamp Kavsjanivska, omdat zij het niet eens is met het beleid om haar met camera's 24 uur lang in de gaten te houden.

Timosjenko heeft de Oekraiense kiezers donderdag opgeroepen om op de Verenigde Oppositie te stemmen bij de parlementsverkiezingen van zondag. Haar dochter Jevhenia las een brief van haar moeder voor tijdens een persconferentie in Kiev.

"Stem niet op de Partij van de Regio's. Gebruik uw stemrecht om de oligarchen weg te krijgen uit het centrum van de macht'', aldus de oppositieleider die vanwege haar gevangenschap niet als parlementskandidaat is geaccepteerd. "Stem niet op de mensen die in verkiezingstijd kinderspeelplaatsen aanleggen, scholen en ziekenhuizen repareren, zorgen voor een lift in uw appartement, wegen aanleggen of die gratis voedsel en medicijnen weggeven."

Timosjenko erkent dat ook de oppositie niet perfect is. "Maar er is een duidelijk verschil met de maffia die nu aan de macht is."

Bronnen: Interfax-Oekraïne, Kyiv Post

Geen opmerkingen: