zaterdag 20 oktober 2012

Timosjenko vindt het welletjes in het ziekenhuis

Oud-premier Joelia Timosjenko wil terug naar het strafkamp Kasjanivska in Charkiv, zo heeft haar advocaat Serhei Vlasenko bekend gemaakt. Ze maakt bezwaar tegen wat zij omschrijft als '24 uurs videosurveillance', waarbij ze zelfs tijdens het douchen wordt gefilmd.

"Ze weigert zich in het ziekenhuis waar ze al maanden verblijft te laten behandelen onder het toeziend oog van videocamera's, die beelden maken die wellicht morgen op internet te vinden zijn", aldus Vlasenko. Timosjenko heeft een brief gestuurd aan de gevangenisautoriteiten waarin ze tegen deze handelwijze protesteert en ze wil, als de camera's blijven, terug naar het strafkamp.

Eerder was al een filmpje op internet gezet waarin een vrouw voorkomt die op Timosjenko lijkt, en die zich op hoge hakken door een ziekenhuiskamer beweegt en daar allerlei rek- en strekoefeningen doet. De gevangenisautoriteiten ontkennen dat er videobeelden van Timosjenko worden gemaakt. Er is een strafrechtelijk onderzoek gaande naar degene die het Timosjenko-filmpje op internet heeft gezet.

Intussen is er een nieuw probleem: Timosjenko mag stemmen in het strafkamp, maar zo lang zij in het ziekenhuis verblijft kan dat niet. Stemmen in het ziekenhuis mag ook, maar dan moet zij wel over haar paspoort beschikken om zich te kunnen identificeren. Vanwege haar gevangenschap is haar paspoort echter door de autoriteiten in beslag genomen. De Centrale Kiescommissie studeert nu op een oplossing. 


Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: