vrijdag 16 november 2012

Nieuwe radarapparatuur moet afpersing voorkomen

De pakkans voor hardrijders in het verkeer neemt flink toe als de verkeerspolitie nieuwe apparatuur voor snelheidsmeting in gebruik neemt. Door nieuwe programma's als TruCam, Vizir, Arena en Garpun wordt het voor de agenten van de wegens corruptie beruchte verkeerspolitie ook moeilijker om automobilisten geld af te persen.

Volgens adjunct-directeur Volodimir Reznikov van de verkeersinspectie van het ministerie van Binnenlandse Zaken legt uit dat er vaste, vandalismebestendige radarappatuur langs de weg wordt geplaatst. Tenminste een kilometer voordat een automobilist de radar passeert, hoort een waarschuwingsbord te staan.

Deze apparatuur biedt volgens Reznikov geen gelegenheid tot afpersing. Sterker nog: ook te hard rijdende politiemensen kunnen er door verrast worden. De draagbare radarapparatuur heeft een registratiefunctie en de gegevens blijven zes maanden bewaard.

Corruptie moet worden uitgebannen, vindt Reznikov. "Als een radarapparaat aangeeft dat er tien overtredingen zijn geconstateerd in een bepaalde periode en er zijn maar zes processen-verbaal uitgeschreven, dan is duidelijk dat er iemand over de schreef is gegaan. Dat leidt tot een disciplinaire straf of zelfs ontslag.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: