vrijdag 9 november 2012

Zoon koopt snoep met al het spaargeld van ouders

Kinderen van negen jaar hebben het moeilijk om neen te zeggen tegen snoep, daar kan een koppel uit de Oekraïense stad Konotop voortaan over meespreken. De 4.000 Amerikaanse dollar spaargeld die ze thuis bewaarden, werd door zoonlief gebruikt om snoep te gaan kopen. Het gezin uit Konotop bewaarde zijn spaargeld thuis, onder de sofa in de woonkamer.

Het was de vader van het gezin die op een dag constateerde dat al het zuurverdiende spaargeld was verdwenen. "De vader werkt in een ploegenshift en toen hij thuiskwam en het geld wilde tellen, zag hij dat er niets meer aanwezig was", bevestigt agente Tatyana Kushnerova tegenover de krant Komsomolskaya Pravda.

Het 9-jarig zoontje bekende even later dat hij verantwoordelijk was voor het afwezige spaargeld. De jongen haalde in de herfstvakantie meerdere keren sommen geld weg om snoep te gaan kopen, tot er niets meer overbleef van de 4.000 dollar, omgerekend is dat 3.100 euro.

Omdat het vooral buitenlandse valuta betrof, schakelde hij een vriend van de familie in om de dollar- en eurobiljetten te wisselen voor geld dat in de winkel aanvaard zou worden. Die vriend, volgens de politie een man die aan een psychische stoornis lijdt, kreeg als beloning ook enkele geldbriefjes cadeau. Omdat de 9-jarige jongen zoveel snoepgoed had, deelde hij royaal met zijn vriendjes.

Bron: deredactie.be

Geen opmerkingen: