vrijdag 28 december 2012

Fomenko is opvolger van Blochin in Oekraïne

Michailo Fomenko volgt Oleg Blochin op als bondscoach van Oekraïne. Blochin stapte in september op en trok naar Dinamo Kiev. De 64-jarige Fomenko tekende een contract voor één jaar bij de Oekraïense voetbalbond. Michailo Fomenko is unaniem verkozen door het uitvoerend comité van de Oekraïense voetbalbond. Een verrassende keuze, want Sven-Göran Eriksson was ook een kandidaat en leek in poleposition te liggen.

Fomenko (64) is een ex-international van de Sovjet-Unie. Hij heeft 22 interlands op zijn teller. Fomenko is al coach sinds 1979 en was vooral succesvol in Oekraïne met Metalist Charkiv.

Blochin stapte in september verrassend op bij de nationale ploeg van Oekraïne. Hij ging aan de slag bij Dinamo Kiev. Blochin slaagde er niet in om in eigen land met Oekraïne de EK-groepsfase te overleven.

Fomenko tekende voor een contract voor één jaar met een optie op twee extra jaar als Oekraïne zich plaatst voor het WK 2014 in Brazilië. Oekraïne pakte slechts twee punten in drie matchen in de kwalificatiecampagne.

Bron: Sporza.be

Geen opmerkingen: