donderdag 6 december 2012

Grote kans dat Azarov terugkeert als premier

Demissionair premier Mikola Azarov maakt grote kans opnieuw premier te worden. Dat heeft president Viktor Janoekovitsj woensdag laten weten. ''Hij is zonder meer een van de beste premiers die we in ons land hebben gehad, iemand die onder moeilijke omstandigheden effectief heeft gewerkt en goede resultaten heeft geboekt."

Janoekovitsj wil het besluit of hij Azarov opnieuw tot premier benoemt af laten hangen van het team waar hij mee komt. De president voegde er aan toe dat hij nieuwe ideeen wil horen, vooral waar het gaat om maatregelen om de economische crisis te lijf te gaan. "Ik wil geeb paniek bij de bevolking. We hebben de kracht, voldoende mogelijkheden om onze economie te versterken, maar het moet duidelijk zijn met wie en wat we gaan doen."

Het kabinet-Azarov is sinds maandag demissionair. Bekend is inmiddels dat een aantal ministers voor het parlement heeft gekozen. Dat kan Azarov ook doen, als hij niet opnieuw premier wordt. Hij was lijsttrekker bij de parlementsverkiezingen van eind oktober. Als alternatief voor Azarov wordt algemeen directeur Serhei Arboezov van de Nationale Bank genoemd. Janoekovitsj en Arboezov kunnen goed met elkaar overweg.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: