maandag 17 december 2012

Honderden auto's vast op snelweg naar Chop

Honderden automobilisten zijn zondag door hevige sneeuwval in combinatie met harde wind vast komen te zitten op de snelweg van Kiev naar Chop. Er vormde zich een file tussen Boeg en Brodi in de regio Lviv van naar schatting 20 kilometer. Sneeuwruimen bleek ondoenlijk, want al na enkele minuten had de sneeuw zich opnieuw opgehoopt.

In de loop van de nacht werden 44 voertuigen, waaronder vier bussen, uit de sneeuw bevrijd. In een van de bussen zaten 26 kinderen uit Wit-Rusland. Die werden naar het dichtstbij zijnde dorp gebracht en zijn ongedeerd, aldus Pavlo Vasilenko, de regionale vertegenwoordiger van het ministerie van Noodsituaties. Verder zitten vooral vrachtwagens vast in de sneeuw.

Een rijbaan van de snelweg wordt vrijgehouden voor de sneeuwruimers. "Maar die hebben last van de automobilisten die uit de file proberen te ontsnappen en dan op de vrije rijbaan alsnog vast komen te zitten in de sneeuw'', aldus Vasilenko. In een groot deel van Oekraine is er overlast door hoop opgewaaide sneeuw. Alleen al zondag zouden zo'n duizend auto's het hebben begeven.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: