woensdag 26 december 2012

Janoekovitsj krijgt steun van kwart kiezers

Iets meer dan een kwart van de Oekraïners zou op president Viktor Janoekovitsj stemmen als er nu presidentsverkiezingen zouden zijn. Fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van de Moederlandpartij/Verenigde Oppositie en partijleider Vitali Klitsjko zouden ook voldoende stemmen krijgen om mee te doen aan de tweede ronde. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Sofia.
Janoekovitsj kan nu rekenen op 25,8 procent, tegen 16,1 voor Jatsenjoek en 16,0 procent voor Klitsjko. Partijleider Oleh Tianibok van Svoboda krijgt de steun van 7,8 procent, de communist Petro Simonenko 6,5 procent en parlementslid Anatoli Hritsjenko van de Moederlandpartij 2,6 procent.
Een marginale rol is weggelegd voor Natalia Korolevska van Voorwaars, Oekraine! met 1,3 procent, oud-parlementsvoorzitter Volodimir Litvin met 0,8 procent en Viktor Medvedsjoek, de voormalige presidentiële chef staf, met 0,5 procent.
Driekwart zegt te gaan stemmen, maar 5,2 procent vindt dat geen van de kandidaten zijn of haar stem verdient en 17,4 procent heeft nog geen keus gemaakt. De presidentsverkiezingen zijn overigens pas in 2015.
Bron: Interfax

Geen opmerkingen: