zaterdag 15 december 2012

Kritiek Berliner Tageszeitung op oppositie Oekraïne

De Berliner Tageszeitung bekritiseert de Oekraïense oppositiepartijen om hun rol bij de recente vechtpartijen in het parlement. "Ze moeten politiek bedrijven, niet hun reputatie beschadigen door op de vuist te gaan. Gezien de recente ontwikkelingen in het parlement kan het niet anders of de Oekraïners schamen zich voor de parlementsleden die ze gekozen hebben.''

De Duitse krant vraagt zich zelfs af of president Viktor Janoekovitsj niet beter alle macht naar zich toe kan trekken, aangezien ook op de lange termijn geen samenwerking mogelijk lijkt met de oppositieleiders Tijahnibok, Toersjinov en Jatsenjoek.

 "Dat Tjahnibok en zijn mensen van Svoboda het hekwerk bij het Oekraïense parlementsgebouw omver trokken, dat ze binnen een deur openbraken, is nog tot daar aan toe. Ernstiger is het dat door deze mensen, die deel uitmaken van de oppositie in het parlement, in de toekomst moeilijker wordt om steun te krijgen voor economische samenwerking en het onderhouden van een goede nabuurschap met de Europese Unie'', aldus de Duitse krant.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: