zondag 30 december 2012

Reisgidsen zien Oekraïne als hotspot 2013

The Lonely Planet, National Geographic, Trip Advisor en Globe Spots hebben hoge verwachtingen van Oekraïne als toeristische trekpleister in 2013. Het Europees kampioenschap voetbal veranderde de outsider in een hotspot, menen de reisdeskundigen. Het gaat ze om Oekraïne als geheel, maar in het bijzonder de hoofdstad Kiev, schiereiland de Krim, de rampplek van Tsjernobyl en de zoutgrotten van Solotvino hebben een bijzondere vermelding van de befaamde reisgidsen en reiswebsites gekregen.

Oekraïne heeft bij alle vier een top-tien vermelding gekregen. De Krim staat in de National Geographic Traveller zelfs bovenaan het lijstje van de twintig mooiste plekken. "Het schiereiland in de Zwarte Zee is een parel - met stranden als aan de Riviera, maar dan zonder de prijzen van de Riviera.''

Kiev wordt door de website TripAdvisor aanbevolen en de Oekraïense hoofdstad krijgt zelfs plaats drie op het lijstje van de tien mooiste steden toegemeten. "De stad die het Mongoolse rijk, de Tweede Wereldoorlog, de kernramp van Tsjernobyl en de Sovjet-dictatuur heeft overleefd."

Op de toeristische website Globe Spots staat Oekraïne achtste in de top-tien van landen waar je geweest moet zijn. "Het land is een land van feesten tot je er bij neervalt, maar ook met kosmopolitische vakantieoorden en zelfs plaatsen waar de tijd van de Sovjet-Unie nog volop leeft".

The Lonely Planet prijst Oekraïne tot driemaal toe aan. Allereerst vanwege het authentieke Lviv, voor de beroemde reisgids de nummer twee in het lijstje van zes weekenduitstapjes in Europa. Dan vanwege de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de verwoeste kernreactor in Tsjernobil, nummer acht op de lijst van de meest spookachtige plaatsen op aarde. Tenslotte worden de zoutgrotten van Solotvino als tiende genoemd in het lijstje van 's werelds zoutste toeristische attracties.

Bron: Worldwide News Ukraine

Geen opmerkingen: