dinsdag 8 januari 2013

AeroSvit schrapt zeventien vluchten

De problemen bij de Oekraïense vliegmaatschappij AeroSvit blijven aanhouden. Voor dinsdag zijn negen uitgaande vluchten vanaf de luchthaven Borispil bij Kiev en acht inkomende vluchten geschrapt. Het gaat om vluchten vanuit Donetsk, Odessa, Simferopol, Boedapest, Chisinau en Tel Aviv en vanaf Borispil naar Donetsk, Odessa, Simferopol, Chisinau, Stockholm, Boedapest en Tel Aviv.

Honderden passagiers zijn in de afgelopen dagen in het buitenland gestrand als gevolg van de financiële problemen van AeroSvit. Luchthavens weigeren vluchten van de Oekraïense maatschappij af te handelen, omdat ze vrezen dat ze daarvoor niet betaald krijgen. Op de luchthaven Ferenc Liszt bij Boedapest liepen 88 passagiers vertraging op als gevolg van een uitgevallen vlucht van AeroSvit. De Oekraïense ambassade in Hongarije wist de 39 Oekraïense passagiers maandag om te boeken naar andere vliegmaatschappijen.

In New York ging het iets anders. Daar liepen 152 passagiers van AeroSvit een dag wachten op hun vlucht naar Kiev, nadat het vliegtuig op de heenreis zeven uur vertraging had opgelopen. Zij zijn inmiddels op weg.

AeroSvit werd in 1994 opgericht. De maatschappij heeft z'n thuisbasis op Borispil en vliegt op 80 bestemmingen in 34 landen. Ook verzorgt AeroSvit verbindingen tussen de grote Oekraïense steden.

Bronnen: Interfax, Kyiv Post


Geen opmerkingen: