vrijdag 11 januari 2013

Directie AeroSvit: niet alle personeel op straat

De in financiële nood verkerende vliegmaatschappij AeroSvit ontkent dat alle personeelsleden over anderhalve maand op straat staat, zoals een vakbondsman donderdag aankondigde. Wel staat er een reorganisatie op stapel en dat zal zeker banen gaan kosten, zo liet de directie van AeroSvit vrijdag weten. "Een aantal medewerkers heeft inmiddels te horen gekregen dat er voor hen geen plaats meer is. Dat is geheel volgens onze wetgeving gebeurd'', aldus de directie.

Vrijdag kwamen in totaal 989 gestrande passagiers alsnog terug in Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur vrijdag laten weten. De Rijksluchtvaartdienst heeft samen met AeroSvit en UIA de terugkeer van al deze passagiers weten te organiseren. Zij waren in het buitenland blijven steken toen luchthavens daar weigerden nog langer vliegtuigen van AeroSvit af te handelen.

AeroSvit zorgde er zelf voor dat 194 passagiers vanuit Bangkok naar Kiev konden vliegen. UIA zorgde voor de terugvlucht van 50 passagiers vanuit Tel Aviv en 100 vanuit Bakoe. Door de assistentie van andere vliegmaatschappijen lukte het binnenlandse vluchten alsnog uit te voeren. AeroSvit was tegelijkertijd genoodzaakt om vrijdag 38 vluchten te annuleren.

Bron: Ukrinform, Kyiv Post

Geen opmerkingen: