maandag 14 januari 2013

UIA neemt vluchten en vliegtuigen over van AeroSvit

Ukraine International Airlines (UIA) neemt een aantal internationale vluchten over van het in financiële problemen geraakte AeroSVit. UIA vliegt vanaf 31 maart dagelijks van Kiev naar Warschau, Kaliningrad, Vilnius en Praag. Met ingang van 1 april wordt op Stockholm, een dag later ook op Kopenhagen gevlogen. In beide gevallen vijfmaal in de week. Op Athene wordt viermaal in de week gevlogen met ingang van 1 april.

Vanaf 27 april wordt op zaterdagen vanuit Kiev naar Thessaloniki gevlogen en driemaal in de week naar Batumi. Drie vluchten naar Nizhevartovsk worden wekelijks vanaf 21 mei uitgevoerd.

UIA neemt twee Boeing 737-800's over die door AeroSvit werden geleased. De luchtvaartmaatschappij gaat daarvoor een huurcontract aan met een looptijd van twaalf jaar. De naam van de (Europese) verhuurder is niet bekend gemaakt. Beide vliegtuigen zijn inmiddels toegevoegd aan de vloot van UIA die 21 middelgrote vliegtuigen omvat. In april-mei komen daar nog twee Boeing 737-800's bij.

Het blijft rommelen in de Oekraiense luchtvaart, want maandagmorgen werd bekend dat Dniproavia met haar activiteiten is gestopt. De in Dnipropetrovsk gevestigde vliegmaatschappij werkte samen met AeroSvit en Donbassaero uit Donetsk. Op 20 december is echter Aviadnipro opgericht, gevestigd in de plaats Stari Kodaki, regio Dnipropetrovsk. Dniproavia werd geleid door Serhei Tkasjenko, die ook de leiding blijkt te hebben van de niuwe maatschappij Aviadnipro.

Bronnen: Kyiv Post, Ukrinform

Geen opmerkingen: