zondag 24 februari 2013

Klitsjko: 'Deze regering heeft nog niets gepresteerd'

Partijleider Vitali Klitsjko van Oedar vindt dat de huidige regering geen antwoord heeft op de problemen waarmee Oekraïne kampt. Het bruto nationaal product daalt, het bedrijfsleven gaat op de loop en het inkomen van de Oekraïners holt achteruit.

In het televisieprogramma Shuster Live op tv-zender Inter haalde Klitsjko fel uit naar president Viktor Janoekovitsj en zijn regering. "In de afgelopen drie jaar hebben ze niets bereikt. Ik hoop dat we samen met de twee andere oppositiepartijen een ommekeer tot stand kunnen brengen."

Ook keek Klitsjko terug op de politieke crisis waaraan vrijdag een einde kwam toen de regerende Partij van de Regio's eindelijk toegaf en er een einde werd gemaakt aan het 'pianostemmen' in het parlement.

"Voor ons als oppositiepartij was dit een test, om uit te vinden waartoe we in staat zijn. We blokkeerden het presidium om onze eis kracht bij te zetten. De veteranen in het parlement dachten niet dat het wat uit zou halen, maar ze hebben ongelijk gekregen. Wat we hebben gedaan was echter niet zozeer voor onszelf als wel voor ons land."

Bron: Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: