zaterdag 16 februari 2013

Persbureau Unian maakt parlementsleden zwart

Het persbureau Unian wordt er door parlementsleden Serhei Vlasenko en Oleksandra Koezhel van beschuldigd afgelopen maandag onjuiste informatie over hen gepubliceerd te hebben. Vlasenko, die als advocaat oud-premier Joelia Timosjenko bijstaat, zou volgens Unian hebben beweerd dat er pogingen zijn gedaan om hem te vergiftigen.

Ook werd hem in de mond gelegd dat hij geschaduwd zou worden door medewerkers van de staatsveiligheidsdienst SBU in 'die verkleed waren als stripfiguren'. De berichtgeving van Unian werd door andere media overgenomen. Het bericht over de SBU werd later herroepen: toen was sprake van medewerkers van het Openbaar Ministerie.

Volgens Vlasenko zijn al deze beweringen 'nonsens, van het eerste tot het laatste woord gelogen'. Zijn collega Koezhel, die onlangs het protest aanvoerde tegen de 24-uurs camerabewaking van Timosjenko, zegt dat informatie van haar Facebookpagina door Unian vermengd is met 'verzinsels'.

Vlasenko beschuldigt mediadirecteur Oleksandr Tkasjenko van de holding waarvan Unian deel uitmaakt, eigendom van de miljardair Igor Kolomoiski, dat hij orders vanuit het kantoor van president Viktor Janoekovitsj opvolgt die er op gericht zijn hem en Koezhel zwart te maken.

De leiding van het persbureau Unian was niet bereikbaar voor commentaar, maar een anonieme medewerker wilde wel kwijt dat de informatie over Vlasenko en Koezhel rechtstreeks uit een mail kwam die de redactie had ontvangen. De verhalen over beide parlementsleden van de Moederlandpartij werden volgens hem in opdracht van bovenaf gepubliceerd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: