donderdag 21 februari 2013

'Voldoende bewijs tegen Koetsjma om Gongadze'

Het Openbaar Ministerie zegt over voldoende bewijs te beschikken om oud-president Leonid Koetsjma officieel te beschuldigen van betrokkenheid bij de moord op journalist Georgi Gongadze in de zomer van 2001. Plaatsvervangend procureur-generaal Renat Koezmin verklaarde dat woensdag op de Moskouse radiozender Echo. Koetsjma werd al eerder door het OM ondervraagd.
Eind januari werd de voormalige politiegeneraal Oleksei Poekasj tot levenslang veroordeeld voor de moord. Die zou hij 'per ongeluk' hebben gepleegd. Er is echter ook een geluidsopname waarop naar verluid te horen is hoe Koetsjma, toen nog president, opdracht geeft om van Gongadze 'af te komen'.
Oekraïense media meldden donderdag dat Koetsjma gearresteerd zou zijn op de luchthaven Zjoeliani, toen hij met zijn privevliegtuig zonder toestemming wilde vertrekken. Koetsjma dook echter op in Charkiv waar hij studenten van e plaatselijke luchtvaartacademie hun diploma's uitreikte. Hij noemde zijn vermeende arrestatie 'nonsens'. Het Openbaar Ministerie had al eerder ontkend.
Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: