woensdag 20 maart 2013

Sjevtsjenko begint aan trainersopleiding

Voormalig stervoetballer Andrei Sjevtsjenko wil zijn sportieve carrière voortzetten als trainer. Hij begint op 1 april aan de opleiding voor het A-diploma voor spelers met een lange staat van dienst. Dat zijn voetballers die tenminste vijf jaar in de eredivisie hebben gespeeld of minstens twintig maal geselecteerd zijn geweest voor het nationale elftal. Gedurende zijn opleiding mag Sjevtsjenko al aan de slag als trainer in de eerste en tweede divisie, maar ook als assistent-coach in de eredivisie.

In november bood voorzitter Anatoli Konkov van de Oekraïense voetbalbond FFU Sjevtsjenko aan dat hij coach van het nationale elftal kon worden. Hij sloeg het aanbod af. Sjevtsjenko is pas bevoegd om op dit niveau als trainer te acteren als hij zijn A-diploma heeft en daarna een UEFA pro-licentie weet te behalen.

Sjevtsjenko beëindigde zijn carrière als voetballer direct na het EK voetbal van afgelopen zomer. Vervolgens stortte hij zich in de politiek, door als lijstduwer op te treden voor de partij Voorwaarts, Oekraïne! van Natalia Korolovska. De partij haalde de kiesdrempel niet, Korolovska trad vervolgens als minister toe tot het kabinet-Azarov.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: