maandag 18 maart 2013

Partij van Regio's wil Vlasenko niet negeren

De Partij van de Regio's wil het voormalige parlementslid Serhei Vlasenko te woord blijven staan, ook al is hem onlangs z'n zetel ontnomen. Vlasenko werd uit het parlement gezet omdat hij ook optreedt als advocaat van oud-premier Joelia Timosjenko, terwijl de wet niet toestaat dat een parlementslid bijklust. Het is in ieder geval geen reden om hem voortaan te mijden, aldus fractievoorzitter Oleksandr Jefremov van de Partij van de Regio's.

"Vlasenko is gewoon een oud-collega en zoals veel vroegere parlementsleden zal hij ons ook weleens benaderen met een verzoek. Sommige oud-collega's komen zelfs met een wetsvoorstel bij ons. Dat moet allemaal kunnen'', aldus Jefremov.

Vlasenko heeft aangekondigd protest aan te tekenen tegen het besluit van de bestuursrechter bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Inmiddels heeft de Moederlandpartij Roman Stadnisjoek aangedragen als opvolger van Vlasenko. Parlementslid Andrei Verevski van de Partij van de Regio's raakte twee dagen voor Vlasenko zijn zetel kwijt, ook omdat hij andere bezigheden zou hebben naast zijn werk als parlementariër. In zijn plaats is Oleksandr Kozoeb voorgedragen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: