woensdag 13 maart 2013

Vlasenko belet naar Straatsburg te reizen

Serhei Vlasenko is woensdag tegen gehouden toen hij vanaf de luchthaven Borispil in Kiev naar Straatsburg wilde vliegen om daar de vergadering bij te wonen waarin het Europese Parlement de politieke situatie in Oekraïne bespreekt. De advocaat van oud-premier Joelia Timosjenko, en tot voor een week parlementslid van de Moederlandpartij, werd het vertrek belet op basis van een rechterlijke uitspraak die hem in januari ook al belette naar een vergadering van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa te gaan.

Tegen Vlasenko liep een strafrechterlijk onderzoek en op basis daarvan mocht hij het land niet verlaten. Maandag liet het Openbaar Ministerie nog weten dat de advocaat er van verdacht wordt zijn ex-vrouw te hebben geslagen. Het werd geen overtreding genoemd waarvoor hij gearresteerd kon worden.

Vlasenko werd vorige week woensdag uit het Oekraïense parlement gezet, omdat hij behalve als parlementslid ook als advocaat werkzaam is. Hij kondigde woensdag aan tegen dit besluit van de bestuursrechter in beroep te gaan.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: