dinsdag 30 april 2013

30 journalisten stappen op bij TVi

Dertig journalisten van TVi hebben hun ontslag ingediend als gevolg van wat zij een ''oneerlijke en niet-constructieve houding'' van het management van de tv-zender noemen. "Zo kunnen we niet verder werken, want we kunnen onze kijkers niet meer garanderen dat onze berichtgeving objectief is'', aldus de journalisten in een verklaring. TVi toonde zich in de afgelopen jaren op de hand van de oppositie.

TVi kreeg recentelijk een nieuwe eigenaar, die meteen in de persoon van Artem Sjevsjenko een andere directeur aanstelde. Sjevsjenko probeert de opgestapte journalisten terug te halen bij de tv-zender. Eerder gingen de journalisten al in staking. Van de voorgestelde onafhankelijk bemiddeling (door de journalisten) kwam niets terecht.

Die kans lijkt niet erg groot, want die zijn van plan een een online mediaproject op te zetten. ''Wij garanderen transparantie, want dit project wordt niet gerund door mensen die er alleen maar geld aan willen verdienen'', aldus Mustafa Najem, tot nu toe TVi's sterverslaggever, tegenover de Oekrajinska Pravda.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: