zondag 14 april 2013

Meer dan 100.000 schoonmakers in Kiev

Na de sneeuw is het tijd om op te ruimen. Premier Mikola Azarov deed afgelopen woensdag al een oproep aan alle overheidsinstanties om schoon schip te maken voor het orthodoxe Pasen begin mei. In de hoofdstad Kiev wordt daar de komende weken met man en macht aan gewerkt. Volgens het stadsbestuur worden liefst 109.000 mensen ingezet bij de schoonmaakklus. Daaronder zijn 25.000 vrijwilligers, terwijl ook het bedrijfsleven helpt.

Er is veel werk te verzetten in de hoofdstad. Er is veel zand en zout gestrooid. De restanten daarvan moeten worden verwijderd. Langs de straten en in de parken is veel rommel achtergebleven. Ook worden de komende twee weken illegale vuilstortplaatsen opgeruimd, worden monumenten en begraafplaatsen schoongemaakt. Het is de bedoeling dat de fonteinen in de hoofdstad op woensdag 1 mei weer in werking worden gesteld.

De voorspelde wateroverlast is tot dusverre uitgebleven. De Dnjepr heeft een waterstand tussen de 5.30 en 5.70 meter. Maar daarbij blijft het niet, aldus een woordvoerder van de Metereologische Dienst. Begin mei wordt de hoogste stand verwacht. Het water komt dan zo'n twee meter boven de huidige stand.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: