maandag 15 april 2013

Nieuwe verkeersregels vanaf vandaag

De nieuwe verkeersregels zijn vanaf vandaag van kracht. Een van de belangrijkste veranderingen is dat automobilisten in de periode tussen 1 oktober en 1 mei voortaan overdag buiten de bebouwde kom hun verlichting aan moeten hebben. Onder 'donker' wordt in de nieuwe Verkeerswet verstaan de periode tussen zonsopgang en zonsondergang. Voorheen was dat 30 minuten voor zonsopgang tot 30 minuten na zonsondergang, de schemerperiode dus.

Er is ook een twintigtal nieuwe verkeersborden en wegmarkeringen ingevoerd, waarbij de Europese richtlijnen owrden gevolgd. Voortaan worden daarbij vijf kleuren gebruikt: wit, geel, blauw, oranje, wit-rood. De aanwijzigingen op verkeersborden gaan voor wegmarkeringen. De borden mogen maximaal zes meter boven de grond worden geplaatst en vanaf minstens honderd meter zichtbaar zijn.

Het vervoer van kinderen in de auto is voortaan aan strengere regels gebonden. Als er kinderen uit een bus stappen, dan dienen automobilisten vaart te minderen en zo nodig stoppen om hen een veilige doorgang te bieden.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: