zondag 28 april 2013

Shakhtar Donetsk vier keer op rij landskampioen

Shakhtar Donetsk is voor de vierde keer op rij landskampioen van Oekraïne geworden. De ploeg van de Roemeense trainer Mircea Lucescu hoefde had zondag genoeg aan een gelijkspel tegen Metalist Kharkiv. De Braziliaan Ilsinho bezorgde Shakhtar vijf minuten voor tijd de 1-1, waardoor Shakhtar voor de achtste keer in de clubhistorie landskampioen werd. De Mijnwerkers hebben met nog vier duels te gaan vijftien punten meervoorsprong op achtervolgers Dynamo Kiev en Metalist Kharkiv en zijn dus niet meer te achterhalen.

Shakhtar verloor dit seizoen slechts één keer en bleef dus ook in het duel met Metalist in de eigen Donbass Arena weer ongeslagen. De titelverdediger had het zondag wel lastig tegen de nummer drie van Oekraïne. Vijf minuten voor rust namen de bezoekers de leiding door een treffer van Marko Devic, die dom balverlies Shakhtar verprutste hierna kans op kans, maar Ilsinho bracht vijf minuten voor tijd op aangeven van Fernandinho de verlossing: 1-1.

Lucescu is al sinds 2004 werkzaam bij Shakhtar Donetsk en was bij zeven van de acht kampioenschappen in de clubhistorie trainer van Shakhtar. Daarnast won hij hij vier keer de beker en in 2008/09 de UEFA Cup, na een overwinning op Werder Bremen in Istanbul.

Bron: elfvoetbal.nl