woensdag 17 april 2013

Shell wil veel Oekraïens personeel gaan inzetten

Om tegemoet te komen aan de bezwaren onder de bevolking tegen de 'uitlevering' van het schaliegas van het Joezovskaveld in de regio's Charkiv en Donetsk aan een buitenlandse onderneming is Shell bereid om tenminste 60 procent Oekraïens personeel aan te stellen.

"We hebben weliswaar een overeenkomst met Ukrgazvidoboevannia waarin daarover niets vermeld staat, maar ons beleid is er op gericht om zoveel mogelijk werknemers aan te stellen uit het land waarin we werkzaam zijn", aldus woordvoerder Oleksei Tatarenko van Shell. Ook worden zoveel mogelijk in Oekraïne geproduceerde materialen gebruikt. "Als ze maar voldoen aan onze specificaties. Is dat het geval, dan kunnen hun producten zelfs overal in de wereld door Shell worden gebruikt.''

Shell tekende in januari een contract met de Oekraïense overheid om de winning van schaliegas voor te bereiden. Het is de bedoeling dat in de komende vijf jaar in totaal vijftien proefboringen worden verricht om duidelijkheid te verkrijgen over de omvang van het gasveld en de mogelijkheden om schaliegas te winnen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: