zaterdag 27 april 2013

Staking journalisten bij TVi duurt voort

Het conflict tussen de journalisten van TVi en de nieuwe leiding van de tv-zender duurt voort. De directie weigert te praten met vertegenwoordigers van de vakbond. Inmiddels hebben de stakende journalisten aangegeven dat er onafhankelijke bemiddelaars moeten komen om uit de huidige impasse te komen.

Er is al wel een korte ontmoeting geweest van de directie met de vakbond, maar de directie weigerde het gesprek aan te gaan als ook de terzijde geschoven directeur Mikola Kniazhitski daarbij aanwezig zou blijven.

Als mogelijke bemiddelaars in het conflict werden onder meer voorgesteld de hoofdredacteur van de krant Dzerkalo Tizhnia, de voorzitter van de vakbond voor de media en een mediawetenschapper van de Nationale Academie. De zes zouden allemaal bereid zijn om te bemiddelen.

TVi zond vrijdagavond de talkshow Osobliva Doemka uit. De presentatoren SArtem Sjevsjenko en Jehor Checherninda gingen in gesprek met journalist Kostjantin Oesov en coordinator Oleskandr Daniloek van de Beweging voor het Algemeen Belang. De uitzending werd gemaakt door een camerateam dat door de journalisten van TVi hiervoor was gevraagd.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: