donderdag 18 april 2013

Vrouw van 97 valt uit raam, maar wordt gered


Een hoogbejaarde vrouw uit Oekraïne heeft wellicht het meest beangstigende half uur van haar leven meegemaakt. Bij het lappen van haar ramen viel ze uit het raam van haar appartement op de vierde verdieping. Vlak onder haar raam bleef ze hangen aan het aircotoestel. Een half uur later werd ze gered door enkele stevige brandweermannen.

Toen de 97-jarige Angela Artiomova uit haar raam viel, had ze gelukkig de tegenwoordigheid van geest om zich vast te klampen aan het aircotoestel dat eronder hangt. Ook haar been zat geklemd tussen de ijzeren steunen van het toestel. Het is opmerkelijk dat de oude vrouw zo lang kon blijven hangen. Als haar dat niet gelukt was, zou ze tien meter naar beneden gestort zijn.

Buren en voorbijgangers die haar hulpkreten hoorden, verwittigden meteen de hulpdiensten. Toch moest ze een half uur wachten tot de brandweer toekwam. De brandweermannen lieten aan Daily Mail weten dat er op het moment dat ze aankwamen geen tijd meer was om het luchtkussen op te blazen. De vrouw stond op het punt te vallen, dus zette een van de brandweermannen een ladder tegen de muur om haar te gaan ondersteunen. Samen wachtten ze dan tot zijn collega's haar langs het raam naar binnen konden trekken.

Hoewel de vrouw zich heel kranig hield, was ze toch in lichte shock na het gebeuren. Toen ze even gerust had ging het al veel beter met de vrouw.

Bronnen: Nieuwsblad.be, YouTube

Geen opmerkingen: