vrijdag 17 mei 2013

Azarov: wetenschappers niet dwingen te demonstreren

Het moet afgelopen zijn met de gewoonte dat wetenschappers gedwongen worden om mee te doen aan politieke manifestaties. Dat zei premier Mikola Azarov vrijdag tijdens het vragenuur in het parlement. Hij heeft zijn minister van Onderwijs opgedragen een einde te maken aan deze praktijken.

Deze minister, Dmitro Tabachnik, verklaarde dat daarvan zaterdag in ieder geval geen sprake is als diverse politieke partijen in de hoofdstad Kiev de straat op gaan. Het is geen werkdag, aldus Tabachnik, die wel moest beloven dat hij er streng op toeziet dat personeel van de universiteiten niet gedwongen wordt om voor de regerende Partij van de Regio's te demonstreren. De minister haalde echter meteen ook uit naar de oppositie die studenten zou betalen om tegen de regering te demonstreren. ''Dat komt hun studie niet ten goede.''

De Partij van de Regio's wil zaterdag 50.000 mensen op de been brengen voor een anti-fascistische mars door het centrum van Kiev, de drie oppositiepartijen beëindigen hun landelijke protestactie 'Sta op, Oekraïne!' tegen het regeringsbeleid. Gevreesd wordt dat aanhangers van beide partijen met elkaar op de vuist gaan.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: