donderdag 23 mei 2013

Rechter verbiedt homoparade Kyiv Pride

De rechter heeft de homoparade Kyiv Pride van komende zaterdag verboden. Dat is op verzoek van het stadsbestuur. De organisatoren hadden eerder gemeld dat de manifestatie in het centrum van de hoofdstad plaats zou hebben. Er werden 500 deelnemers verwacht.

Begin deze week werd duidelijk dat de homoparade veel tegenstand opriep: er meldden zich liefst tien organisaties die een tegenprotest op hetzelfde moment willen houden. Samen verwachten ze 39.000 mensen op de been te kunnen brengen. Er werden ook nog eens 500 lijsten met in totaal meer dan 10.000 handtekeningen aangeboden aan het stadsbestuur.Verder kwam het verzoek van 61 parlementsleden binnen om de homoparade en andere uitingen van de homobeweging in de komende weken te verbieden.

Het stadsbestuur van Kiev stapte vervolgens naar de rechter om de homoparade te verbieden, aangezien er zaterdag ook allerlei festiviteiten zijn op de Dag van Kiev en het onmogelijk zou zijn om de openbare orde te handhaven als daar nog andere evenementen en demonstraties bij zouden komen. Een poging om de parade op een andere dag te houden werd door de organisatoren van de hand gewezen. Die leggen zich neer bij de rechterlijke uitspraak en blazen de homoparade af.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: