donderdag 6 juni 2013

Achmetov neemt Ukrtelecom over

Rinat Achmetov, de rijkste man van Oekraïne, heeft Ukrtelecom overgenomen van de Oostenrijkse investeringsgroep EPIC. Hij heeft er naar schatting 1 miljard Amerikaanse dollar voor betaald. Daarmee heeft Achmetov via zijn bedrijf SCM min of meer het monopolie in handen gekregen van zowel het vaste telefoonnet als van het enige 3G mobiele netwerk waarover Oekraïne beschikt.

Er wordt met de nodige zorg gekeken naar deze ontwikkeling, waarbij belangrijke onderdelen van de Oekraïense economie in handen vallen van slechts enkele rijke ondernemers. Maar de overname van Ukrtelecom biedt volgens anderen ook nieuwe kansen. Dat vindt bijvoorbeeld Oleksandr Barinov, voorzitter van de raad van bestuur van Astelit die verwacht dat SCM nieuwe mobiele technologie naar Oekraïne haalt.

Mobiele provider Kyivstar wil de reeds bestaande samenwerking met Ukrtelecom voortzettten, maar vindt het nog te vroeg om al uitspraken te doen over toekomstige ontwikkelingen. MTS wilde geen commentaar geven op de overname van Ukrtelecom.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: