dinsdag 11 juni 2013

Onduidelijkheid over gezondheid Timosjenko

Oud-premier Joelia Timosjenko's conditie is in de afgelopen tijd niet verbeterd. Haar Duitse artsen vinden dan ook dat het na anderhalf jaar rugklachten tijd wordt voor een intensieve behandeling. Medisch directeur Karl Max Einhaupl van de kliniek Charite legde dinsdag dit uit aan journalisten na een bezoek dat hij bracht aan het ziekenhuis in Charkiv waar Timosjenko al die tijd al verblijft. Hij sloot een herniaoperatie niet uit.

Over de artsen van het ziekenhuis was Einhaupl positief. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in het welzijn van hun patient, meende hij. De Berlijnse arts constateerde echter ook dat Timosjenko hen wantrouwt. Het eerste gesprek dat Einhaupl met de oud-premier had, was een echt privégesprek, zonder camera's en microfoons in de buurt.

Het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid liet naderhand weten dat Timosjenko het niet eens is met de diagnose van de Duitse artsen dat zij opnieuw intensieve fysiotherapie nodig heeft. Volgens het ministerie is het ook onjuist dat Timosjenko's rugklachten nog altijd even ernstig zijn. Haar gezondheidstoestand zou juist verbeterd zijn. Een andere Duitse arts, Einhaupl's collega Anett Reisshauer zou verklaard hebben dat fysiotherapie niet meer nodig is.

Bronnen: Ukrinform, Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: