dinsdag 30 juli 2013

Baloha: Poetin schoffeert Janoekovitsj opnieuw

Het is gedaan met de goede verstandhouding tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtsgenoot Viktor Janoekovitsj. Dat constateert parlementslid (en voormalig gouverneur van Transkarpatië) Viktor Baloha naar aanleiding van Poetin's gedrag in het afgelopen weekeinde. Die trok slechts vijftien minuten uit voor een gesprek met Janoekovitsj en spoedde zich vervolgens naar een door de pro-Russische politicus Viktor Medvedsjoek georganiseerde bijeenkomst.

"In de Europese Unie zou dat een politieke rel opleveren. Stel je voor dat de Duitse kanselier slechts een kwartier uit zou trekken voor een ontmoeting met de Spaanse koning, om zich vervolgens naar een ontmoeting te spoeden met vertegenwoordigers van de Baskische afscheidingsbeweging'', schrijft Baloha op zijn Facebookpagina. ''Laten we onze roze bril maar eens afzetten, afscheid nemen van de 'vriendschap' met Poetin en snel aansluiting zoeken bij de Europese Unie.''

Het is overigens niet voor het eerst dat Poetin Janoekovitsj schoffeert. Vorige zomer liet hij de Oekraïense president urenlang wachten bij een bezoek aan diens vakantieverblijf in het zuiden van het land, omdat hij de voorkeur gaf aan een fietstocht met Russisch marinepersoneel dat daar gestationeerd is.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: