vrijdag 12 juli 2013

'Hoge opkomst bij verkiezingen in 2015'

Bij de presidentsverkiezingen van 2015 zou de opkomst van de kiezers weleens uitzonderlijk hoog kunnen zijn, mogelijk nog boven de 70 procent. Directeur Taras Berezovets van het bureau Berta Communications wijst er op dat de Oekraïners doorgaans niet veel interesse meer tonen voor verkiezingen, omdat ze vinden dat welke uitkomst dan ook weinig verandert aan hun persoonlijke situatie.

"Maar de parlementsverkiezingen en die voor het presidentschap vormen een uitzondering'', meent hij. Wat dat betreft is 2015 een bijzonder jaar, met de presidentsverkiezingen in maart en die voor het parlement op de laatste zondag van oktober. Berezovets kijkt ook uit naar de lokale verkiezingen in de hoofdstad Kiev. Waarschijnlijk zijn die eind dit jaar, al is er nog altijd discussie over het juiste moment.

Cruciaal is de deelname van Oedar-voorman Vitali Klitsjko aan de strijd om het burgemeesterschap. De door president Viktor Janoekovitsj benoemde burgemeester Oleksandr Popov doet zeker mee. Volgens Berezovets maakt Popov alleen een goede kans als Klitsjko niet meedoet, want de veelvuldig wereldkampioen boksen is veruit het populairst.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: