donderdag 18 juli 2013

Minister wil aanvallers politiebureau niet vervolgen

Minister Vitali Zacharsjenko van Binnenlandse Zaken vindt dat de mensen die onlangs een politiebureau bestormden in het dorp Vradiivka niet bestraft mogen worden. De minister verklaarde dat donderdagmiddag tegenover journalisten na een ontmoeting met inwoners van het dorp in de regio Mikolajiv waar onlangs een 29-jarige vrouw werd verkracht en mishandeld door twee politiemensen en een taxichauffeur.

Toen de agenten er mee weg dreigden te komen, bestormden circa duizend dorpsbewoners het politiebureau en eisten dat ze gearresteerd zouden worden. De daders zitten inmiddels vast. De gebeurtenissen trokken aandacht in het hele land.

De inwoners die donderdag naar het ministerie in de hoofdstad waren gekomen, hadden minister Zacharsjenko eigenlijk buiten willen spreken. De minister zag er vanaf, hij zei later tegen journalisten dat hij zich onzeker voelde over de reactie van de inwoners van Vradiivka die vanuit hun dorp lopend naar Kiev waren getrokken.

Zacharsjenko vindt dat de aanvallers van het politiebureau in de wijk Sviatosjinski in Kiev wel gestraft dienen te worden. Nadat een actievoerster op een markt was geslagen door een politieman bestormden boze medestanders van de vrouw het politiebureau. Daarbij raakten enkele agenten gewond. ''Hier was sprake van uitlokking en de provocateurs willen we opsporen en vervolgen'', aldus de minister.

Bronnen: Ukrinform, Forum

Geen opmerkingen: