donderdag 15 augustus 2013

Gedrag Bloodhound Gang schokt autoriteiten

De Amerikaanse muziekgroep Bloodhound Gang mag vijf jaar lang Rusland niet binnen. De voor grensbeveiliging verantwoordelijke geheime dienst FSB bestraft op die manier het ’beschamende gedrag’ van bassist Jared Hasselhoff, die tijdens een concert in Oekraïne de Russische vlag ’onteerde’ door ze in zijn broek te stoppen.

De feiten deden zich voor in Odessa en waren te zien in een video op YouTube. Bloodhound Gang, bij ons vooral bekend van de hits ‘Fire Water Burn’ en ’The Bad Touch’ en berucht om zijn obscene, seksueel getinte teksten, mag trouwens ook Oekraïne niet meer binnen omdat Hasselhoff tijdens een ander optreden op de Oekraïense vlag had geürineerd.

Bloodhound Gang moest na Oekraïne naar Rusland doorreizen, maar het geplande optreden begin augustus nabij de Zuid-Russische stad Anapa werd afgelast. De groepsleden werden aangemaand meteen het land te verlaten.

Intussen is er steeds meer gemor over de bureaucratische rompslomp die popsterren moeten doorploeteren om in Rusland te kunnen optreden. In een open brief aan de Russische president Vladimir Poetin dringen Russische concertpromotoren erop aan om artiesten het leven niet zuur te maken met visaprocedures en de verplichting voor een bijzondere arbeidsvergunning.

Inmiddels heeft de Oekraïense premier Mikola Azarov te kennen gegeven dat hij de Bloodhound Gang nooit meer in zijn land wil zien. Dus geen verbod voor vijf jaar, zoals in Rusland, maar een definitief toegangsverbod. ''Het is niet eens schandalig gedrag, maar een totaal gebrek aan besef hoe iemand zich dient te gedragen." Azarov rekent het niet alleen de band aan, maar ook de Oekraïense organisatoren van het omstreden concert.


Bronnen: De Standaard, Kyiv Post

Geen opmerkingen: