zaterdag 24 augustus 2013

Vandalen teisteren politiechefs Zakarpattja

In de afgelopen twee jaar zijn diverse keren auto's van chefs van politie en douane in de regio Zakarpattja beschadigd door onbekenden. Het meest recente voorval was afgelopen dinsdag toen een jeep van douanechef Viktor Potentin werd aangereden en daarbij flinke schade opliep.

Eerder waren onder meer de openbare aanklager in de regio Choest Ivan Kaljo, de voormalige politiechef Volodimir Petroesjoek, de chef van de verkeerspolitie in Oezjhorod Olex Spivak, de openbare aanklager in Moekasjevo Roeslan Bilovar en loco-burgemeester Joei Beljakov van Oezjhorod aan de beurt.

Zelfs de jeep van het hoofd van de politiedienst die de georganiseerde misdaad in de provincie Zakarpattja bestrijdt, moest het ontgelden. De Honda Pilot werd in brand gestoken bij het huis van Mikola Koelitka. Diens woning liep daarbij ook brandschade op.

De politie doet geen onderzoek. ''Ze kan zichzelf kennelijk niet eens beschermen'', constateert de voormalige politiegeneraal Hennadi Moskal, die de kwestie in de openbaarheid bracht. ''Het is ronduit vernederend voor de politie dat dit allemaal gebeurt.''

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: