vrijdag 27 september 2013

FIFA bestraft Oekraïne wegens racistische gezangen

Oekraïne moet zijn laatste thuiswedstrijd in de WK-kwalificatiecampagne tegen Polen zonder supporters afwerken. Dat heeft de Wereldvoetbalbond FIFA vrijdag bekendgemaakt. Tijdens de voorbije wedstrijd tegen San Marino hadden Oekraïense fans racistische spreekkoren gezongen en werden er nazisymbolen gebruikt in het stadion.

Vanwege de ernst van de overtredingen mag Oekraïne in de aanloop naar het WK 2018 ook geen wedstrijden meer afwerken in het stadion van Lviv. Het moet bovendien een geldboete ophoesten van 45.000 Zwitserse frank, omgerekend zo’n 36.600 euro. Oekraïne staat op twee speeldagen van het einde op de tweede plaats in groep H, met een punt minder dan leider Engeland. Polen volgt op de vierde plaats.

Ook het Zuid-Amerikaanse Peru moet voor lege tribunes zijn partij tegen Bolivia afwerken. De Peruvianen worden bestraft voor het ongepaste gedrag van hun supporters tijdens de wedstrijd tegen Uruguay in Lima op 6 september. Zowel Bolivia als Peru kunnen zich niet meer kwalificeren voor het WK.

Bron: DeStandaard.be

Geen opmerkingen: