woensdag 11 september 2013

Shell heeft 'volste vertrouwen' in Oekraïne

Shell heeft het volste vertrouwen dat de investeringen die het bedrijf doet in de winning van schaliegas zich terugbetalen. "De autoriteiten in Oekraïne respecteren onze inspanningen en we werken goed samen", aldus Sean Rooney van Shell tijdens een conferentie over investeren in innovatie in de stad Charkiv.

Het Brits-Nederlandse bedrijf tekende eerder dit jaar een contract waarbij werd toegezegd om voor 42 miljard Amerikaanse dollar te investeren in de winning van schaliegas.

Rooney, bij Shell verantwoordelijk voor de contacten van het bedrijf met de overheid, gaf aan dat ze bij Shell zich nog de meeste zorgen maken of er daadwerkelijk schaliegas gewonnen kan worden in het uitgestrekte Joezivsk-veld tussen Charkiv en Donetsk. Uitgangspunt is dat er schaliegas aanwezig is, maar proefboringen moeten uitwijzen of de winning economisch verantwoord is.

Premier Mikola Azarov maakte woensdag bekend dat de Oekraïense overheid en Shell vrijdag een vervolgcontract tekenen. Dat gebeurt in Nederland, op de laatste dag van het tweedaagse bezoek van Azarov. Het gaat volgens de premier om werkafspraken.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: