zondag 27 oktober 2013

AvantgardCo: dit jaar al meer dan 5 miljard eieren

Het Oekraïense bedrijf AvantgardCo heeft in de eerste negen maanden van dit jaar meer dan 5 miljard eieren weten te produceren. De eierproducent, sinds drie jaar genoteerd op de Londense beurs, heeft in de afgelopen vier jaar ruim 362 miljoen euro geïnvesteerd in het opzetten van twee enorme kippenboerderijen en een fabriek voor het verpakken van de eieren en het maken van ei-gerelateerde producten.

Afgelopen week maakte AvantgardCo een groei van 9 procent in de eerste negen maanden van 2013 bekend. Inmiddels exporteert het bedrijf eieren naar 33 landen, met name de snel groeiende markten in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië.

AvantgardCo produceerde aanvankelijk alleen voor de thuismarkt, maar verwacht volgend jaar ook naar de Europese Unie te kunnen uitvoeren. Met het oog daarop is het aantal kippen inmiddels met 15 procent uitgebreid. De eierproductie voldoet aan de EU-richtlijnen. Het bedrijf wil bovendien een Amerikaanse concurrent overnemen en vervolgens 's werelds grootste eierproducent worden.

Bron: Financial Times

Geen opmerkingen: