donderdag 17 oktober 2013

Russische douane keurt elk bonbonnetje

De Russische douane maakt extra werk van de controle van bonbons uit Oekraïne. In de praktijk komt het er op neer dat alles wordt uitgepakt, terwijl de Oekraïense producenten een bedrag ter grootte van 60 procent van de waarde van een lading bonbons op een bankrekening van de douane moeten storten. De douane belooft dat dit bedrag binnen 60 dagen wordt teruggestort.

Intussen heeft niet één fabrikant het gestorte geld teruggezien, aldus minister Mikola Prisiazhnioek van Agrarische Zaken en Voedsel donderdag tijdens een persconferentie. De kwestie is door premier Mikola Azarov afgelopen dinsdag aan de orde gesteld in zijn gesprek met de Russische premier Dmitri Medvedev. Die beloofde actie te ondernemen.

Er geldt nog altijd een importstop voor de chocolade van Roshen die van de ene op de andere dag niet meer voldeed aan de Russische producteisen. Ook deed de Russische douane enige tijd moeilijk met de ladingen van Oekraïense exporteurs. Deze problemen zijn toegeschreven aan de boosheid bij de Russische autoriteiten over het associatieverdrag met de EU.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: