dinsdag 19 november 2013

EU-wetten donderdag in parlement

Het Oekraïense parlement heeft een beslissing over oud-premier Joelia Timosjenko opnieuw uitgesteld. Aanvankelijk konden de partijen het niet eens worden over de vergaderagenda voor deze week, maar uiteindelijk werd toch besloten dat donderdag de wetsvoorstellen aan de orde komen die nodig zijn voor het associatieverdrag met de Europese Unie.
Parlementsvoorzitter Volodimir Ribak, tevens vooraanstaand lid van de regerende Partij van de Regio's, verzekerde dinsdagmorgen aan Eurocommissaris Stefan Fule dat Oekraïne nog altijd een Europese koers vaart. Ribak en Fule spraken elkaar dinsdagmorgen in Kiev.

De parlementsvoorzitter zei daarbij ook dat deze week zeker nog besluiten worden genomen over de wetsvoorstellen voor een transparanter opererende justitie en een Kieswet die aan de EU-eisen voldoet. Ribak praatte de Eurocommissaris verder bij over de activiteiten van de werkgroep die een oplossing moet bedenken voor Timosjenko's gevangenschap. Een akkoord daarover is nog altijd niet bereikt.

Bronnen: Radio Free Europe/Radio Liberty, Ukrinform

Geen opmerkingen: