dinsdag 26 november 2013

LB.ua: alle demonstranten nu op één plein

Na een oproep van oud-premier Joelia Timosjenko om over alle politieke verschillen heen te stappen, de partijvlaggen verder achterwege te laten en een gezamenlijk front te vormen, zijn volgens de nieuwssite LB.ua de demonstranten op het Europaplein omstreeks 22.00 uur begonnen met het opbreken van hun tenten.

Ze zouden zich nu naar Maidan begeveb, waar zich sinds dinsdagmidag vooral studenten ophouden. Het is rustig in het centrum van Kiev, waar in de loop van de avond wel lange rijen auto's met EU-vlaggen rondreden.

Oleksandr Toersjinov, voormalig vice-premier onder Timosjenko, riep de demonstranten dinsdagavond op om zich woensdagmorgen om 9.00 uur massaal naar het gebouw van de ministerraad te begeven. Daar moeten ze eisen dat er nog diezelfde dag een ingelaste parlementsvergadering wordt gehouden om te stemmen over de voor het associatieverdrag noodzakelijke wetsvoorstellen.

Oppositieleiders Arseni Jatsenjoek (Moederlandpartij), Vitali Klitsjko (Oedar) en Oleh Tianibok (Svoboda) hebben aangekondigd dat zij de wekelijkse kabinetszitting bij willen wonen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: