woensdag 20 november 2013

Peiling Deutsche Welle: 58 procent wil bij EU

Het aantal Oekraïners dat vindt dat hun land bij de Europese Unie hoort, is in een jaar tijd met liefst 6 procent gegroeid tot nu 58 procent. Dat meldt Die Deutsche Welle op basis van een peiling door DW-Trend. Ongeveer 31 procent voelt niets voor aansluiting bij de EU, terwijl 37 procent van de ondervraagden graag binnen vijf jaar een volledig lidmaatschap verlangt.

De peiling geeft aan dat in het traditioneel pro-Russische oosten en zuiden nu ook de helft van de bevolking voor aansluiting bij de EU is, terwijl in het traditioneel pro-Europese westen en midden van het land 69 procent voorstander is. Van de jongeren is 65 procent voorstander, en dat geldt ook voor ruim de helft van de leeftijdscategorie 50 tot 60 jaar. Zeven van de tien ondervraagden gaf aan wel eens een kijkje in de EU te willen nemen, terwijl vijf van de tien dat zeker vaker wil doen als de visumplicht wordt afgeschaft.

Enkele weken geleden kwam GfK met de resultaten van een opiniepeiling over hetzelfde ondewerp. Daarbij bleek dat 45 procent voorstander is van aansluiting bij de EU.

Bron: Worldwide News Ukraine

Geen opmerkingen: