vrijdag 15 november 2013

Timosjenko mag geen bezoek om 'verkoudheid'

Oud-premier Joelia Timosjenko is ziek en niet in staat om mensen te ontvangen. Dat heeft de Dienst voor het Gevangeniswezen vrijdag laten weten. Timosjenko zit een gevangenisstraf uit van zeven jaar, maar verblijft vanwege een hernia al langer dan een jaar in een ziekenhuis in Charkiv. Ze zou verkouden zijn. Om 'complicaties' te voorkomen, wordt bezoek bij haar weggehouden.

Joeri Loetsenko, minister van binnenlandse zaken onder Timosjenko, wilde met zijn echtgenote bij de vroegere premier op bezoek, maar kreeg een afwijzing. Fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van Timosjenko's Moederlandpartij had met de twee mee willen gaan.

Dochter Jevhenia liet vrijdag weten dat haar moeder een dag eerder nog kerngezond was. Ze was de hele dag op bezoek bij haar moeder, verliet het ziekenhuis tegen acht uur 's avonds en had niets gemerkt van een opkomende verkoudheid. 'Ze willen alleen maar medestanders bij haar weg houden. Dat is vooral belangrijk omdat de komende dagen belangrijke politieke beslissingen genomen moeten worden ten aanzien van het associatieverdrag met de EU.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: