maandag 16 december 2013

Bestuur Kiev ziet definitief af van kerstboom

Het stadsbestuur van Kiev heeft de moed opgegeven dat er nog een kerstboom komt op het Onafhankelijkheidsplein. Volgens woordvoerster Svitlana Zorina is er geen andere plek in het centrum waar een kerstboom van tien tot vijftien meter hoog kan worden geplaatst. "Daarvoor is ook nog een voetstuk nodig. Dat hebben we 25 jaar geleden geplaatst op Maidan Nezalezhnosti'', aldus Zorina.

Actievoerders namen twee weken geleden bezit van de stalen constructie voordat die als kerstboom kon worden opgetuigd. Maandagmiddag hebben ze het bouwsel volgehangen met Europese vlaggen, als signaal aan president Viktor Janoekovitsj dat hij aan de Europese koers vast moet houden en niet dinsdagmiddag besluit om met de Russische douane-unie in zee te gaan. Op het plein waren rond het middaguur circa 5.000 actievoerders aanwezig. Het is de bedoeling dat er dinsdagmiddag weer een massabetoging plaats heeft.

In de stad Charkiv gingen maandagmiddag circa 1.000 betogers de straat op met EU-vlaggen. De broers Kapranov, beiden bekende schrijvers, en de dichter Artem Polezhaka bevonden izch onder hen. In Rivne kwamen ook 1.000 mensen bijeen op hun Onafhankelijkheidsplein om tegen de regering te betogen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: