maandag 23 december 2013

Boiko hoopt dat problemen rond gas lang uitblijven

Vice-premier Joeri Boiko hoopt dat zich tot 2020 geen onenigheid over de gasleveranties meer voor doet tussen Oekraïne en Rusland. Maar of dat werkelijk het geval is, blijft onzeker In een interview met tv-zender 1+1 zei Boiko dat met Rusland wel overeenstemming is bereikt over de gasprijs, maar dat geen afspraak is gemaakt met de hoeveelheid aardgas die Oekraïne jaarlijks afneemt.

''We hebben wel duidelijk gemaakt dat onze economische situatie het toelaat om de contractueel vastgelegde jaarlijkse hoeveelheid gas af te nemen'', aldus de vice-premier. Toch staat nog altijd in het contract dat Oekraïne jaarlijks 34 miljard kubieke meter aardgas van Gazprom moet afnemen. Is het minder, dan moet toch het volle pond betaald worden.

Over het Oekraïense gastransportsysteem dat Rusland graag in handen wil krijgen, zei Boiko dat het aanbod voor het vormen van een consortium is gedaan waarin beide landen voor de helft participeren. ''Wil Rusland het gastransportsysteem kopen, dan geldt ook: allebei de helft. We hebben echter geen reactie terug gehad.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: