zondag 15 december 2013

Senator McCain: 'Julie inspireren de wereld'

De Amerikaanse republikeinse senator John McCain en zijn democratische collega Chris Murphy hebben zondagochtend de demonstranten op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev een hart onder de riem gestoken. ''Met dit vreedzame protest inspireren jullie niet alleen je landgenoten, maar de hele wereld'', zei McCain. "Het is het recht van ieder volk om zelf z'n toekomst uit te mogen stippelen en die toekomst ligt voor jullie in Europa. Oekraïne zal Europa versterken en Europa Oekraïne.''

Volgens de politie waren er om 13.00 uur 20.000 demonstranten op het Onafhankelijkheidsplein en 15.000 in het Mariinskipark, waar de 'AntiMaidan' aan de gang is. De aantallen, zeker die op EuroMaidan, lopen ver uiteen met die van journalisten ter plekken.

Zangeres Ruslana, die zich vanaf het begin heeft ingespannen voor de demonstranten, ontving zondagmiddag een 'intellectuele onderscheiding' op het podium. Ze reageerde met de opmerking ''dat er mensen zijn die veel moediger zijn dan ik, en die dit meer hadden verdiend''. Ook deed Ruslana een beroep op de Europese Unie om ''alles te doen'' om de aansluiting van Oekraïne bij de EU mogelijk te maken en zo snel mogelijk de visumplicht af te schaffen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: